Bélyegzőkészítés és webáruház

Lézerjelölés

A lézeres jelölés anyag függvényében több technológiát ötvöz, létrejöhet párologtatás, olvasztás, domborítás, égetés vagy elszínezés.
 
  • A párologtatás során az anyag bevonata illan el. A vékony bevonatok mint a festés és az eloxáció különösen alkalmas a lézeres eltávolításra. Már kis energiával is kontrasztos minta hozható létre, mert ezek a bevonatok jól elnyelik a lézersugarat. Lakkozott műanyagokon az éjjel-nappal minták, pl. az autók műszerfalának gombjain, így készíthetők el a lézerrel a festékréteg eltávolításával

 

  • Kontrasztos jelölések hozhatók létre az olvasztással fém felületeken. A lézernyaláb az idő töredékéig felforrósítja a fémet és strukturális változást okoz. A színhatást az elért maximális hőmérséklet, a fém típusa és a lézer beállításai befolyásolják. Ennek a technikának megvan az a sajátossága, hogy kontrasztos jelölést hoz létre, anélkül, hogy megbontaná a fémek kész felületét.

 

  • Alkalmanként a domborítás a legmegfelelőbb technika a jelölésre. Műanyagokon hozható létre és jól látható, mert a lézer által kezelt felület kis mértékben kidomborodik a síkból. A lézer hatására felmelegedő műanyagból gázok lépnek ki és a buborékok az anyag hűlésekor a felületen tapadnak, így jön létre a kidomborodó felület.

 

  • Megfelelő erősségű lézerrel a fafelületek akár szenesre égethetők. Jellemzően csak a barnítás, kontraszt kialakítása a feladat, amely pontosan szabályozható a Trotec lézerek fejlett vezérlésével. A fémek jelölésekor pedig egy hatékony módszer a speciális lézer paszta (Trotec MetalFix) ráégetése a lézersugár segítségével. A bevonat lézerrel nem égetett része a fémfelületről lemosható.

 

  • Klasszikus ipari alkalmazás a lézeres vágás. Jellemzően nagy lézerenergiát (erőt) igényel. Minél inkább vezető tulajdonságú az anyag, annál erősebb lézer kell az elvágáshoz. Az erő emelését igényli az is, ha az átvágandó lemez vastagsága növekszik. Jellemzően lézerrel vágható anyagok: papír, fa, plexi, gumi stb.

 

  • Az elszínezés csak műanyagokon alkalmazható és a lézer hullámhossza határozza meg az eredményt. A technika alkalmazása során a lézerhullámok behatolnak az anyag felületén és a színpigmentekben nyelődnek el. Ekkor a pigmentek kémiailag megváltoznak és színváltozást okoznak. Mivel a változások az anyag belsejében történnek, a felület nem sérül. A színváltozás mértéke a pigmentek és az anyag, valamint a lézertípus, hullámhossz, és erő eredője.

Kosár tartalma
Kosár tartalma
Belépek a webáruházba
Belépés
a bélyegző
webáruházba
Fizetési feltételek
Fizetési feltételek
Bélyegző házhozszállítás
Bélyegző
házhoz szállítás
Bélyegző személyes átvétel
Személyes átvétel:
1119 Budapest,
Thán Károly u. 25.
Bélyegző gyakran ismételt kérdések
Bélyegző
gyakran ismételt
kérdések
Bélyegző garancia
Bélyegző
garancia
Bélyegző színes lenyomattal
Bélyegző színes
lenyomattal
Kérdése van?
Keressen minket bizalommal!

Bélyegző forródrót:
06-1-205-5965/119


Bélyegző rendelés e-mail-en:
info@folprint.hu